Sera Örtüsü
Tarımsal film türleri arasında en önemli yeri sera örtüsü almaktadır. Sera Örtülerinin özellikleri kullanım amaçlarına ve kullanılacakları bölgelerin aldığı radyasyon miktarına göre değişim göstermektedir. Buna bağlı olarak sera örtüsünde kullanılan katkı maddeleri ve kalınlığı önem kazanmaktadır. Mimcor üretmiş olduğu son teknoloji coex çok katmanlı sera naylonlarıyla müşterilerine tarım sektöründe çözüm ortağı olmaktadır.
Dayanıklılık Süreleri
+ 9 Ay UV katkılı
+ 18 Ay UV katkılı
+ 24 Ay UV katkılı
+ 36 Ay UV katkılı
Uzunluk
(isteğe bağlı)
En
(50 cm - 16mt)
Kalınlık
(300-450 mikron)
UV Dayanımı
(9-48 Ay)
Sera Örtüsü Katkıları
Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkını düşürerek, aynı zamanda filme sağlamlık, elastiklik ve sertlik gibi yüksek mekanik özellikler kazandırmaktadır.
Damlacıkların film yüzeyinde ince, aşağı doğru sürekli akan bir yüzey oluşturmasını sağlar. Böylece seraya daha fazla ışık girmesini, buna bağlı olarakta mantar hastalıklarının yayılmasını engellerken mahsul miktarını ve kalitesini artırır.
Sera içerisinde anti-drop katkısından kaynaklanan sis oluşumunu engeller. Termal Efekt (IR) Gün içinde Infra-Red ışınlarını sera içerisinde bloklayarak, gece boyunca olabilecek ısı düşüşlerine karşı bariyer görevi görerek bitkileri donmaya karşı korur.
Gün içinde Infra-Red ışınlarını sera içerisinde bloklayarak, gece boyunca olabilecek ısı düşüşlerine karşı bariyer görevi görerek bitkileri donmaya karşı korur.
Filmin en üst yüzeyinde toz birikimini engelleyerek maksimum ışık geçirgenliği sağlarken ayrıca kaygan yüzeyi sayesinde tozun kolaylıkla akıp gitmesini sağlar.
Zararlı böceklerin (thrip, beyaz sinek, yaprak bitleri gibi) taşıdığı virüslerin bulaşmasını engelleyerek, bunun bir sonucu olarakta tarımsal ilaçların kullanımını azaltır.
Direk gelen güneş ışınlarını sera içerisine yayarak, gölge oluşmasını ve güneş yanıklarını engeller. Difüzyon derecesi bölgeye, ürüne ve sezona göre değişmektedir.